Cara Nak Edit Gambar Guna Adobe Photoshop Cs6

Posted on by

Imovie 11 free download - iMovie. This is for the previous version of iMovie (version 9) on a Mac and not for the version released in October of 2013. IMovie is a video-editing suite that comes free with all new Apple Macs. IMovie gives users the option of a timeline-based or storyboard-centric approach to editing, both of which are quick and easy to use even for amateurs or anyone without video editing experience. VidLib for iMovie & Final Cut 2 License Free Download Language English Platform mac. A free program for mac A free program for mac VidLib for iMovie & Final Cut is a free Mac program. Download iMovie. IMovie is easy to use, and it’s free. Just click to download and install on your Mac or iOS device. Download iMovie for iOS Download iMovie for macOS. IMovie for Mac, free and safe download. IMovie latest version: Apple's official video editing suite for Macs. IMovie is Apple's flagship program to create and edit movies on your Mac. Imovie 11 download free for mac.

Dalam tutorial ni, Photoshop CS5 digunakan. So let's get started. METHOD NUMBER ONE; Lasso Tool Cara ni sangatlah tak digalakkan untuk cut gambar betul-betul mengikut bentuk asal objek, tapi kalau nak cut ikut bentuk random, cara ni paling senang.

Jadi orang kene extract.Kalau korang tak taw camne nak extract atau tak boleh nak extract.Korang rujuk lah pak cik google atau mak cik youtube.Kat bawah nie Wan sediakan print skirn Adobe Photoshop CS6 yang Wan guna.Yang best nye CS6 ada sediakna medium untuk Photography.gambar dalam tu adalah gambar macro Wan. Cara Membuat Logo Dengan Photoshop cs6. Setelah itu kalian klik tombol 2 di mouse pada > Ellipse 1 > Blending Options > Gradient overlay. Dan atur seperti gambar.

Step 1: Open gambar yang nak dipotong. Tekan huruf L pada keyboard dan Lasso Tool tu akan appear sendiri.

Step 2: Tarik Lasso Tool dan gerakkan untuk membentuk potongan gambar. Klik je mouse lama-lama, jangan lepas sampailah bertemu hujung ke hujung. Contohnya, kalau nak potong kepala rusa tu je dan jadikan heart-shape, gunalah Lasso Tool.

Cara Nak Edit Gambar Guna Adobe Photoshop Cs6

Asalamualaikum dan Salam Sejatera Untuk tutorial kali ini saya akan menerangkan asas untuk membina sesebuah Poster. Poster pada kebiasaannya di hasilkan pada orintasi potrait iaitu menegak. Dalam tutorial ini saya cuma menerangkan konsep asas membina poster menggunakan photoshop.

Antara perisian lain yang boleh di gunakan untuk membuat poster adalah Phostoscape atau Microsoft Publisher. Poster di guna pakai untuk hebahan sesuatu aktiviti atau promosi sesuatu perkhidmatan dalam bentuk hardcopy mahupun softcopy untuk di hebahkan di laman sosial. Tonton tutorial berikut untuk memahami lebih detail. Free download nero 7 premium.

Hari nie saya nak kongsi dengan korang semua cara-cara untuk bagi gambar lebih cantik dan terang dari gambar asal. Terutama buat pengantins yang pastinya korang ada ratus-ratus gambar dan tentulah tak semua gambar ditempek di custom album oleh op anda kan. Jadi mestila korang decide nak cuci jugak gambar kat kedai atau tempah photobook.

Jadi sebelum korang pegi cuci tu sila la edit skit gambar tu bagi efek menarik sikit. Gambar asal sebelah KIRI.

Guna digital camera. Gambar KANAN setelah edit. Guna Adobe Photoshop.